Συνάντηση Π. Σκουρλέτη και Σ. Αρναουτάκη για την καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης

Το θέμα της καλωδιακής διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα συζητήθηκε χθες 02/3 στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή του υπουργού, Π. Σκουρλέτη και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σ. Αρναουτάκη

Το θέμα της καλωδιακής διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα συζητήθηκε χθες 02/3 στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, παρουσία της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη, και των προέδρων του ΑΔΜΗΕ, ΡΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ, Μανόλη Κορωνιωτάκη, Νίκου Μπουλαξή, και Νίκου Χατζηαργυρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η διπλή καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης που έχει εντάξει στο σχέδιο διαβούλευσης ο ΑΔΜΗΕ και που προβλέπει α) την καλωδιακή διασύνδεση Χανίων-Πελοποννήσου και β) την καλωδιακή διασύνδεση Ηρακλείου – Αττικής.

Ο υπουργός αλλά και ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, διαβεβαίωσαν ότι οι δυο διασυνδέσεις θα προχωρούν παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης εκτιμά θετικά την πρόταση της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης, που θα σημάνει την επίλυση του μείζονος προβλήματος που επί χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα – εξέλιξη που δικαιώνει την Περιφέρεια Κρήτης για τις συνεχείς προσπάθειες της για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος του νησιού.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη που πρόσφατα υπέγραψε την προένταξη των δυο μονάδων διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε Αμάρι και Χερσόνησο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ