Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα 16/11 το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Oι υπουργοί θα ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πορεία των εργασιών που αφορούν διεθνή θέματα εμπορίου γεωργικών προϊόντων.

Το μέλλον του τομέα της ζάχαρης, η απλούστευση της ΚΑΠ και τα πεοβλήματα των αγροτικών αγορών απασχολούν σήμερα, 16/11 το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας που συνεδριάσει, στις Βρυξέλλες.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου ξεκίνησε στις 10.00 ώρα Βρυξελλών, προεδρευόμενο από τον κ. Fernand Etgen, υπουργό Γεωργίας, Αμπελουργίας και Προστασίας των Καταναλωτών του Λουξεμβούργου.

Εκτός των παραπάνω θεμάτων, οι υπουργοί θα ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πορεία των εργασιών που αφορούν διεθνή θέματα εμπορίου γεωργικών προϊόντων. Πρόκειται για συνεχιζόμενες εμπορικές διαδικασίες σε διμερές, περιφερειακό ή πολυμερές επίπεδο από τις οποίες προκύπτουν σημαντικά θέματα για την ευρωπαϊκή γεωργία.

Τέλος, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί σχετικά με το καθεστώτα διανομής γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, τις υγειονομικές απαγορεύσεις εισαγωγών χοίρων στη Ρωσία, και για μια συνάντηση σχετικά με το κυνήγι και τη διαχείριση των θηραμάτων.