Πρώτα συμψηφισμοί, μετά επιστροφές αγροτικού πετρελαίου

Το πρώτο τριήμερο του Φλεβάρη η επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μετά τους συμψηφισμούς των ποσών με κάθε είδους οφειλές θα αρχίσουν οι πληρωμές των δικαιούχων για τις επιστροφές αγροτικού πετρελαίου. Αυτό ξεκαθάρισε με απάντησή του στη Βουλή, ύστερα από επίκαιρη ερώτηση βουλευτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Η απάντηση του υπουργού

«Η με αρ.121/2015 γνωμοδότηση του Ν. Σ. Κ σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου κινητήρων για χρήση στη γεωργία για τα έτη 2014, 2015 έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στις 21/1/2016.

-Διαφήμιση-

Κατόπιν των ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τον καθορισμό της διαδικασίας συμψηφισμού των ποσών επιστροφής ΕΦΚ στους δικαιούχους αγρότες με ασφαλιστικές εισφορές και με οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου για την καταβολή της δεύτερης δόσης του έτους 2014, καθώς και για την έκδοση ΚΥΑ αναφορικά με την επιστροφή για το 2015.

Η Δ/ νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει πραγματοποιήσει δύο πληρωμές ύψους 72.476.377,87 ευρώ για επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες – κτηνοτρόφους (βάσει ΟΣΔΕ 2013) ενώ για το ίδιο έτος εκκρεμούν 32.882.639,40 ευρώ σε 239.868 δικαιούχους. Η ημερομηνία πληρωμής αυτών των εκκρεμοτήτων δεν είναι γνωστή καθώς εκκρεμούν οδηγίες από τη Φορολογική Διοίκηση αναφορικά με το συμψηφισμό ή όχι της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου με τυχόν οφειλές.

Όσον αφορά στα ερωτήματα σχετικά με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των ετών 2014 και 2015 η ανωτέρω Δ/νση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καθώς δεν έχουν προσδιοριστεί οι δείκτες μηχανικής καλλιέργειας ανά είδος, αλλά ούτε ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αποστείλει τα αντίστοιχα αρχεία δικαιούχων για τα έτη αυτά».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki