Συνάντηση Μπόλαρη με τον Γάλλο πρέσβη

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Γάλλο πρέσβη

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy, και τον οικονομικό του σύμβουλο, τον επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας Philippe Boin.

Από την ελληνική πλευρά τέθηκαν στο τραπέζι, οι δυνατότητες εξαγωγών και τα ποιοτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, και η βούληση του υπουργείου να προωθηθούν τα άριστα των προϊόντων μας στα ακριβότερα ράφια του κόσμου για να διεκδικήσουν την καλύτερη τιμή.

Εκτενής ήταν η συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία: ο σχεδιασμός του υπουργείου για την εκπαίδευση των νέων αγροτών, η επιμόρφωση των εν ενεργεία παραγωγών, η οργάνωσή τους με την δημιουργία Ομάδων Παραγωγών και τα πλεονεκτήματα αυτών, η στρατηγική για ποιοτική παραγωγή και πιστοποίηση της ποιότητας της παραγωγής, η ενσωμάτωση καινοτομιών, η εξωστρέφεια με προωθητικές ενέργειες.

Ο κ. Μπόλαρης έθεσε το θέμα της ενημέρωσης και παροχής βοήθειας από τις αντίστοιχες γαλλικές υπηρεσίες και οργανισμούς πάνω στα θέματα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια της αναγκαιότητας για εκσυγχρονισμό και βελτίωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και των δομών του.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας στην κατεύθυνση αυτή, με σκοπό να παρασχεθεί γαλλική επιστημονική και τεχνική βοήθεια στον ΕΛΓΑ.