Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με την επίτιμη πρόξενο της Αιθιοπίας

Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με την επίτιμη πρόξενο της Αιθιοπίας 

Συνάντηση συνεργασίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης με την πρόξενο της Αιθιοπίας στη χώρα μας Τερίνα Καλογεροπούλου – Αρμενάκη.

Η επίτιμη πρόξενος ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για τις δυνατότητες και τις ανάγκες συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα μεταξύ των δυο χωρών.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καλλιέργεια του teff, φυτού που ευδοκιμεί και καλλιεργείται μόνο στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα, ο καρπός του οποίου έχει συστατικά που τον θέτουν στην κατηγορία super foods. Υπογράμμισε τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασε και πάλι τις ευχαριστίες της κυβέρνησής της για την κατασκευή μεγάλου αρδευτικού φράγματος στην Αιθιοπία, με δαπάνες της Ελλάδας, για άρδευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων.

Ο Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες συνεργειών μεταξύ των δυο χωρών, ιδιαίτερα με συνεργασίες τόσο από τις υπηρεσίες και τους φορείς του υπουργείου όσο και από τις ελληνικές ανώτατες σχολές στους τομείς γεωργίας, κτηνοτροφίας, κτηνιατρικής, αλιείας προς την κυβέρνηση της Αιθιοπίας.

Σημείωσε την δυναμική προοπτική για αύξηση των εκατέρωθεν εξαγωγών, υπογραμμίζοντας, ότι η παρουσία της ελληνικής κοινότητας στην Αντίς – Αμπάμπα συνιστά την θετικότερη συνθήκη για αυτή την αύξηση, αφού διευκολύνει την αμεσότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Συμφωνήθηκε δε περαιτέρω συνεργασία πάνω στα συζητηθέντα θέματα αγροτικής ανάπτυξης.

Η Τερίνα Καλογεροπούλου – Αρμενάκη μετέφερε την πρόσκληση από πλευράς της υπουργού Γεωργίας της Κυβέρνησης της Αιθιοπίας για επίσημη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού στην Αιθιοπία.