Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον Επίτροπο Ενέργειας και αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον Επίτροπο Ενέργειας και αντιπρόεδρο της Κομισιόν

«Σήμερα η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να μετατραπεί σε έναν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο. Και αυτό σχετίζεται με τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, των αγωγών φυσικού αερίου αλλά και τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την ενεργειακή ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς.

«Με τον κ. Σέφκοβιτς συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς πώς αυτά εξειδικεύονται για τη χώρα μας, πρόσθεσε ο υπουργός. Επίσης κουβεντιάσαμε, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενεργειακή ένωση πώς τελικά όλοι θα εξυπηρετήσουμε το μεγάλο στόχο για ασφαλείς, αξιόπιστες και φθηνότερες υπηρεσίες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση.»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και ο υπουργός θα επισκεφθούν σήμερα το σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, ο οποίος αναβαθμίζεται προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα αποθήκευσης και αεριοποίησης με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ