ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Συμμετοχή στην ίδρυση Συνομοσπονδίας αγροτών

ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Συμμετοχή στην ίδρυση Συνομοσπονδίας αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων αποφάσισε το ΔΣ

Σε απολογισμό της μαζικής συμμετοχής των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών στις κινητοποιήσεις του προηγούμενο διαστήματος, προχώρησε το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ) στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής. Παράλληλα, το ΔΣ αποφάσισε να συμπαραταχθεί με την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), που δημοσιοποίησε πρόσφατα η “ΥΧ”, για την ίδρυση Συνομοσπονδίας στην οποία θα εκπροσωπούνται οργανώσεις αγροτών κτηνοτρόφων – αλιέων απ’ όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ εκτίμησε ότι, ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων, έμεινε ανοιχτό το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ δεν προέκυψε κάτι θετικό ως προς το πάγιο αίτημα των παραγωγών για μείωση του κόστους παραγωγής. Η Ομοσπονδία πήρε πρωτοβουλία και μίλησε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), την ΟΕΒ Ελλάδας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων, συμφωνώντας να κληθούν και άλλοι φορείς για συνάντηση στα γραφεία της, με στόχο την ίδρυση Συνομοσπονδίας.

Η ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ εκτιμά ότι είναι επιβεβλημένη η σύσταση ενός τέτοιου οργάνου στο οποίο οι εκπρόσωποι των οργανώσεων θα έχουν τη δυνατότητα σύνθεσης και προώθησης κοινών προτάσεων για φλέγοντα θέματα και κυρίως για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Παράλληλα, θα μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις για τις μελλοντικές κινήσεις ώστε να αποφασιστεί o περαιτέρω σχεδιασμός των κινητοποιήσεων κατά την ψήφιση του ν/σ μέχρι τη δικαίωσή τους.

Μελίνα Ζιάγκου