Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για θαλασσοδάνεια κομμάτων – ΜΜΕ

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για θαλασσοδάνεια κομμάτων - ΜΜΕ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το είπαν και το έκαναν,  για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής , ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κι ο αρχηγός των ΑΝΕΛΛ, Πάνος Καμμένος κι οι βουλευτές του κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα οικονομικά των κομμάτων και των ιδιοκτητριών μιντιακών εταιριών και για τα δάνεια που πήραν από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

-Διαφήμιση-

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύσθηκαν ούτε κατά την πρόσφατη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, τα χρέη της ΝΔ φαίνεται να φτάνουν σήμερα το ποσό των 210 εκ Ευρώ, από τα οποία τα 197 εκ αφορούν δάνεια με εξασφάλιση την μελλοντική κρατική χρηματοδότηση. Το ίδιο όμως ισχύει και για τα δάνεια που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ που υπολογίζεται ότι το 2013 έφταναν τα 111 εκ ευρώ. Παράλληλα, εξίσου αμφίβολης εξασφάλισης, τραπεζικά δάνεια χορηγήθηκαν και σε εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παρά την κρίση, δάνεια με αναντίστοιχα ποσά εξασφαλίσεων, με ιδιαιτέρως χαμηλά επιτόκια, με προσημειώσεις ακινήτων αμφίβολης εμπορευσιμότητας, συνέχισαν να χορηγούνται. Έτσι, οι τράπεζες ‘’τάιζαν’’ με δάνεια ΜΜΕ και κόμματα, τα κόμματα υποστήριζαν τις τράπεζες με λογής εξυπηρετήσεις και τα ΜΜΕ φρόντιζαν και φροντίζουν για την υποστήριξη του συστήματος εξουσίας που τα τρέφει», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια μέρα νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για το τι οδήγησε στο Γ΄ Μνημόνιο και τα capital controls. Η πρόταση αφορούσε τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛΛ που προκάλεσαν το κλείσιμο των τραπεζών και στην ανακεφαλαιοποίησή τους. Η εξεταστική επιτροπή καλείται να εξετάσει την ύπαρξη σχεδίου για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και παράλληλου νομίσματος και την τυχόν αρπαγή χρημάτων από το Νομισματοκοπείο.

Υπενθυμίζουμε πως τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών  είχαν προαναγγείλει τόσο ο κ.Τσίπρας όσο κι ο κ. Μητσοτάκης κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης στην  Ολομέλεια. Ο πρωθυπουργός μάλιστα είχε κατακεραυνώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είχαν  με νόμο απαλλάξει τα τραπεζικά στελέχη για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki