Τα δάνεια των πτηνοτρόφων στην ατζέντα της συνάντησης Αποστόλου ΠΕΟΠΠ

Θανατωθήκαν 56 οικόσιτα πουλερικά στον Σώστη Ροδόπης λόγω κρούσματος γρίπης των πτηνών

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) , αλλά και παραγωγοί μέλη των Πτηνοτροφικών Συλλόγων της χώρας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ρύθμιση των εγγυημένων δανείων που έλαβαν οι παραγωγοί – πτηνοτρόφοι για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών, αλλά και των υπόλοιπων δανείων των παραγωγών τα οποία είναι ληξιπρόθεσμα.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πτηνοτρόφοι – παραγωγοί και συγκεκριμένα η ένταξή τους στο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), η αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης , τόσο ατομικά των παραγωγών όσο και των Συνεταιριστικών Οργανώσεων των οποίων είναι μέλη και των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζονται και γενικότερα ανταλλάχτηκαν απόψεις για την κατάσταση του πτηνοτροφικού κλάδου.

Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και επιδόθηκαν υπομνήματα στον Υπουργό κ. Αποστόλου και στη συνέχεια στον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο.