Ο Τσίπρας… παραίτησε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 19/11, το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού «τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία».

Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο

Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο κρύβει η σημερινή απόφαση του Πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του). Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η επικοινωνία έγινε ύστερα από διαρροές στον Τύπο τις τελευταίες ώρες ότι ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα.

Πληροφορίες της «ΥΧ» αναφέρουν ότι η ρήξη στις σχέσεις του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου (και μέλος της ομάδας των 53) με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ξεκινήσει πριν τις πρόσφατες εκλογές. Μάλιστα πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο νεαρός πολιτικός σχεδόν με το ζόρι εντάχθηκε στις λίστες του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Το οριστικό διαζύγιο με το κυβερνών κόμμα είναι πλέον γεγονός αφού ο Γ. Σακελλαρίδης μεταξύ των αριστερών πολιτικών του πεποιθήσεων και της στήριξης της Κυβέρνησης αποφάσισε να διαλέξει το πρώτο!

Η επιστολή παραίτησης, Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης