Τη σημαντικότητα του κλάδου των οπωροκηπευτικών στην οικονομία τόνισε ο Κασίμης

Στις 21-23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η Διεθνής Έκθεση Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, Freskon 2016.

Τη σημαντικότητα του κλάδου των οπωροκηπευτικών στην οικονομία τόνισε ο Κασίμης

H έκθεση Freskon αποτελεί ένα σημαντικό διεθνές εμπορικό γεγονός για τον τομέα των οπωροκηπευτικών, το οποίο, με τη συμμετοχή σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, εστιάζει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην εξωστρέφεια και στην τόνωση του πρωτογενούς τομέα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής κα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης ο οποίος έκανε και τα εγκαίνια της Έκθεσης.

Στην ομιλία του, ο κ. Κασίμης τόνισε τη σημαντικότητα του κλάδου των φρούτων και των λαχανικών για την ελληνική οικονομία, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων. Αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των ελληνικών οπωροκηπευτικών και στην υψηλή διατροφική τους αξία καθώς και στη σημαντικότητα της αξιοποίησης του μέτρου για την προώθηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες. Επιπροσθέτως, ο κ. Κασίμης επισήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμβολή παραγωγικών φορέων, έχει εκπονήσει  σχέδιο στρατηγικής για τη βελτίωση της  ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, που εκτός των άλλων, προσανατολίζεται στην ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω συλλογικών δραστηριοτήτων, στην ανάδειξη της ποιότητας και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της έκθεσης, ο κ. Κασίμης είχε συναντήσεις με αντιπροσωπείες από το Ιράν και την Αίγυπτο για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις αγορές αυτές.