Φοροελαφρύνσεις και δικτύωση εξωστρεφών επιχειρήσεων προανήγγειλε ο Μάρδας

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη εξαγωγικών επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο σύσκεψης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων της Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδας.

Στα μέτρα θα περιλαμβάνονται φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς επίσης και η δημιουργία ενός συστήματος δικτύωσης μεταξύ των περιοχών, όπου εντοπίζεται έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

«Σε γενικές γραμμές επιδιώκουμε ό,τι μπορεί να κάνει ευκολότερη την ζωή των εξαγωγέων» διευκρίνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστεί ένα σύνολο εμπορικών αποστολών στα Βαλκάνια, στις χώρες του Εύξεινου Πόντου και στην Αφρική.

«Όλες οι προσπάθειες προσβλέπουν στο να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις ελληνικές εξαγωγές» διαβεβαίωσε και εκτίμησε ότι θεωρητικά μπορούμε να εξάγουμε τα πάντα. «Μπορούμε να εξάγουμε τεχνολογία στην Ιαπωνία , κεντήματα στην Κίνα , και software στο Πακιστάν και την Ινδία. Δεν υπάρχει προϊόν το οποίο μπορεί να βάλει κανείς στο μυαλό του που να μην είναι εξαγώγιμο» πρόσθεσε.