Χανιά: Λόγω των έργων επέκτασης θα πρέπει οι επιβάτες να προσέρχονται νωρίτερα στο αεροδρόμιο της πόλης

Χανιά: Λόγω των έργων επέκτασης θα πρέπει οι επιβάτες να προσέρχονται νωρίτερα στο αεροδρόμιο της πόλης

Την προσοχή των επιβατών που επιλέγουν για την αναχώρηση τους το αεροδρόμιο Χανίων εφιστά με ανακοίνωση της η αερολιμενάρχης Μαρία Λαμπαθάκη.

Όπως, μεταξύ άλλων, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, λόγω των εκτελούμενων έργων επέκτασης του αεροσταθμού οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο μιάμιση ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Λόγω της εξέλιξης του έργου της επέκτασης του κτιρίου του Αεροσταθμού, έχουν περιοριστεί σημαντικά οι χώροι εξυπηρέτησης και διακίνησης των επιβατών, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016. Παρακαλούνται οι επιβάτες των πτήσεων που αναχωρούν από το Αεροδρόμιο Χανίων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραμονή τους στον Αεροσταθμό.
Συνιστούμε στους επιβάτες να βρίσκονται στον Αεροσταθμό τουλάχιστον μιάμιση ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησής τους και να προσέρχονται το ταχύτερο δυνατόν στα σημεία ελέγχου χειραποσκευών και επιβατών (X-ray), ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές πτήσεις.
Οι αεροπορικές εταιρείες δημοσιεύουν στους όρους των εισιτηρίων και στις κάρτες επιβίβασης τις ώρες που κλείνουν τα ελεγκτήρια (check-in) και οι πύλες αναχώρησης (gates).
Επειδή η επιβίβαση γίνεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου ασφαλείας (security), ο οποίος μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, όσοι προσέρχονται αργοπορημένοι είναι πιθανόν να καθυστερήσουν στα σημεία ελέγχου ασφαλείας (X-ray), να χάσουν την πτήση τους και να ακυρωθούν τα εισιτήρια τους».