Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου: Καμία ενημέρωση για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Για τις ζημιές από τον παγετό

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου με κύριο θέμα της αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτροφών για τις ζημιές, που υπέστησαν από τον παγετό των προηγούμενων μηνών.

Στην επιστολή του αναφέρει πως “στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας τον Μάιο του 2021, με παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλων των αγροτικών φορέων της περιοχής μας προτρέψατε να δηλώσουμε +20% στις δηλώσεις που θα κάναμε, για να υπάρχει και ανάλογη αποζημίωση, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Επίσης, μας υποσχεθήκατε, ότι θα αποζημιωθούν και τα πρωιμανθή μήλα και κεράσια. Για το θέμα αυτό μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση, για το πώς και αν θα αποζημιωθούμε. Για το πρώτο θέμα, θα πρέπει άμεσα, όπως οφείλει ο οργανισμός, να υπολογιστεί το ποσό των 20%, και να καταβληθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών, οι οποίοι έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα τους επί αυτού του ποσού.

Κύριε πρόεδρε, όπως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τον οργανισμό, έτσι και ο ασφαλιστικός μας φορέας, θα πρέπει να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του προς τα εμάς, και όχι να μας αδικεί”.

Πηγή: ertnews.gr