Ένας αιώνας, τέσσερις γενιές, Ηλειακή Ελαιουργία

Ένας αιώνας, τέσσερις γενιές, Ηλειακή Ελαιουργία

Ένα μικρό ελαιοτριβείο στα Μακρίσια Ολυμπίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1910 από τον Ευθύμιο Τσαούση, όταν τότε τα άλογα γύριζαν το λιθάρι, κατάφερε να εξελιχθεί σε μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στον χώρο του ελαιολάδου. Ο λόγος για την εταιρεία «Ηλειακή Ελαιουργία».

Με το πέρασμα των χρόνων, οι γενιές της οικογένειας Τσαούση διαδέχονταν η μία την άλλη στην επιχείρηση, προσθέτοντας η κάθε μία από αυτές γνώση και μεράκι για το ελαιόλαδο, ενώ σήμερα στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται η 4η γενιά.

Πιστοί στην παράδοση, πέτυχαν την καθιέρωση των προϊόντων τους όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού. Το «Λιθάρι» και η «Ολυμπία» είναι δύο ελληνικά ονόματα για δύο εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της εταιρείας, που κέρδισαν την εμπιστοσύνη Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Βασίλειος Τσαούσης, μιλώντας στην «ΥΧ», δήλωσε: «Είμαστε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον χώρο του ελαιολάδου. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στο Επιτάλιο, μια μικρή κωμόπολη του Νομού Ηλείας, και η εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με το ελαιόλαδο, κυρίως με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και με το βιολογικό. Είμαστε επαγγελματίες 4ης γενιάς και έχουμε την εμπειρία, το μεράκι και την αγάπη για το ελαιόλαδο. Έχουμε κατορθώσει να εξάγουμε το προϊόν μας σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, ο Παναμάς, η Ρωσία, η Κίνα, το Χονγκ – Κονγκ, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σερβία, η Νιγηρία, με προοπτική  να ακολουθήσουν νέες αγορές σε Ασία και Μέση Ανατολή.

Κύριο μέλημά μας είναι να καθιερώνονται τα προϊόντα μας στους υπάρχοντες πελάτες, γνωρίζοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσφορά προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Σημαντικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας είναι να προσπαθούμε διαρκώς να τοποθετούμε τα ποιοτικά προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές, όπου γίνονται όλο και πιο αναγνωρίσιμα».

Νίκος Αντύπας