Απολογείται τη Δευτέρα ο δολοφόνος του κρητικού κτηνοτρόφου

Απολογείται αύριο, Δευτέρα, στον ανακριτή Ηρακλείου ο 55χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στον οικισμό Mπιτζαριανό, στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Στον κατηγορούμενο έχει ασκηθεί δίωξη από τον εισαγγελέα Ηρακλείου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τρίτου προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετέβη το απόγευμα της Τρίτης στο κτήμα τού θύματος και, ύστερα από διαπληκτισμό για κτηματικές διαφορές, πυροβόλησε στο κεφάλι τον 58 χρόνο κτηνοτρόφο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο δράστης, μετά την πράξη του μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε, αλλά παρουσιάστηκε την επομένη του εγκλήματος στην Αστυνομία, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος έχει ισχυρισθεί ότι απειλήθηκε η ζωή του από την παρουσία του θύματος αλλά και των δύο αυτοπτών μαρτύρων και αναγκάστηκε να πυροβολήσει υποστηρίζοντας πως δέχτηκε επίθεση από το θύμα και από τους άλλους δύο.

Ειδικότερα, έχει αναφέρει στην κατάθεσή του ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα υποστηρίζοντας πως ο 58χρονος μαζί με τους φίλους του προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και έβγαλε το όπλο πυροβολώντας στον αέρα αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα το θύμα.

Αντίθετα, από την πλευρά τους οι δύο αυτόπτες μάρτυρες, έχουν μιλήσει για πυροβολισμό εξ επαφής από τον κατηγορούμενο, αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον ενός από αυτούς.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)