Εκτός ΠΑΣΕΓΕΣ Πεβερέτος, Μπαρλιάς, Γιαννακάκης και Τσιχήτας

Τι αναφέρεται στις επιστολές παραίτησης

Εκτός ΠΑΣΕΓΕΣ Πεβερέτος, Μπαρλιάς, Γιαννακάκης και Τσιχήτας

Παρελθόν για την ΠΑΣΕΓΕΣ αποτελούν 4 ιστορικά στελέχη της Συνομοσπονδίας, οι οποίοι, όπως αποκάλυψε πρώτο το ypaithros.gr, υπέβαλαν την παραίτησή τους από το ΔΣ.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Πεβερέτο (πρόεδρος του ΣΕΚ), Χρήστο Μπαρλιά (πρόεδρος της ΕΑΣ Κορινθίας), Χρήστο Γιαννακάκη (σύμβουλος ΑΣ Venus και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών Ημαθίας) και τον Χρήστο Τσιχήτα (πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης). Μετά από τις εξελίξεις αυτές, γίνεται αντιληπτό πλέον ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο είναι πολύ λεπτή και μόνο η… ζωή θα αποδείξει το μέγεθος της ρευστότητας.

Να σημειωθεί ότι χρονικά, ο Χ. Τσιχήτας προηγήθηκε (17 Μαρτίου 2016) των παραιτήσεων των τριών συναδέλφων του, αποδίδοντας την αποχώρησή του σε προσωπικούς λόγους.

Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ και τα μέλη του ΔΣ, ανάφερε με την χαρακτηριστική λεπτότητα που τον διακρίνει σαν άνθρωπο –και προκειμένου να μην δημιουργήσει επιπλέον ζητήματα– ότι: «προσωπικοί λόγοι και αυξημένες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της παρουσίας μου στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Ακολούθησε (την Τετάρτη 31/3) η παραίτηση των Πεβερέτου – Μπαρλιά, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ. Η πρόταση δύο ιστορικών μελών ήταν να συζητηθεί ο καθορισμός ημερομηνίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης (αφού αυτή αποτελεί το ανώτατο όργανό της) μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα της απόφασης για την εκκαθάριση ή όχι της ΠΑΣΕΓΕΣ. Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η «ΥΧ», επιστολή παραίτησης κατέθεσε στη συνέχεια και ο Χρήστος Γιαννακάκης. Η «ΥΧ» της Παρασκεύης παρουσιάζει αναλυτικά και τις τρεις επιστολές των πρώην πλέον στελεχών της Συνομοσπονδίας, όπως κατατέθηκαν, καταγράφοντας τους λόγους παραίτησή τους.

Χρήστος Διαμαντόπουλος