ΘΕΣγάλα: Γάλα από ΑΤΜ και στην Αθήνα

Πρεμιέρα κάνουν την Παρασκευή τα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα

Ντεμπούτο στην αγορά της Αθήνας, αρχικά με δέκα σημεία διάθεσης, κάνει την ερχόμενη Παρασκευή 4 Μαρτίου ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, μεταφέροντας και στην αγορά της Αθήνας το επιτυχές εγχείρημα της απευθείας διάθεσης φρέσκου γάλακτος, που ήδη εφαρμόζει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Επενδύοντας σε πρώτη φάση περί το 1 εκατ. ευρώ, ο ΘΕΣγάλα εγκαθιστά τα πρώτα σημεία διάθεσης της Αθήνας σε Περιστέρι (2 καταστήματα), Πειραιά, Αιγάλεω, Νέο Κόσμο, Αμπελόκηπους, Νίκαια, Χαλάνδρι και Γαλάτσι. Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του -σχετικά νεόκοπου πλην όμως υπερδραστήριου- συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, στόχος είναι η σταδιακή επέκταση των σημείων διάθεσης στην αγορά της Αθήνας εντός του 2016.

Το γάλα θα ξεκινά από τις 50 φάρμες και τους 100 παραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού σε Θεσσαλία και Μακεδονία, θα παστεριώνεται στις σύγχρονες νέες εγκαταστάσεις του στη Λάρισα και θα φτάνει στα ΑΤΜ της Αθήνας εντός 24ωρών από τη συλλογή του.

Με την προσθήκη των νέων σημείων το δίκτυο του ΘΕΣγάλα θα αριθμεί 43 σημεία απευθείας διάθεσης γάλακτος μέσω ΑΤΜ (Λάρισα 16, Θεσσαλονίκη 17 και Αθήνα 10). Η επέκταση στην αγορά της Αθήνας, μαζί με το λανσάρισμα νέων κωδικών τόσο μέσω ΑΤΜ όσο και στα υπόλοιπα σημεία όπου έχει παρουσία ο Συνεταιρισμός αποτελούν βασικούς στόχους του Συνεταιρισμού.

Σχολιάζοντας το σκεπτικό του εγχειρήματος ο κ. Βακάλης τόνισε ότι ο ΘΕΣγάλα αποτελεί «ένα ζωντανό, πραγματικό παράδειγμα αυτοοργάνωσης, συνεργειών και ορθής λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα, που δείχνει την έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα της εποχής μας».

Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO. Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα.

Νατάσα Φραγκούλη