Αργολίδα: Ενδιαφέρον Κινέζων για ελληνικά προϊόντα

Αργολίδα: Ενδιαφέρον Κινέζων για ελληνικά προϊόντα

Την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας επισκέφτηκε αντιπροσωπία της περιφέρειας Χου-νάν, μιας περιοχής της Κίνας, με 10 εκατομμύρια πληθυσμό.

Την κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Liu Zonglin υποδέχτηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Φάνης Στεφανόπουλος, που τους καλωσόρισε στην Πελοπόννησο και την Αργολίδα.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη στενή φιλία που συνδέει τους λαούς των δύο χωρών, και τόνισε το ενδιαφέρον και τη στρατηγική επιλογή του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την ανάπτυξη πολιτικών, πολιτισμικών και οικονομικών συνεργασιών των δύο περιφερειών.

Επεσήμανε τα ποιοτικά προϊόντα της Πελοποννήσου, όπως το λάδι, το κρασί, τα πορτοκάλια αλλά και τη μεγάλη σημασία που δίνει η περιφέρεια στην ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

Από την πλευρά της, η κινεζική αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον τηςς για τα ελληνικά προϊόντα κυρίως για το λάδι, το κρασί, τα πορτοκάλια και όλα τα εκλεκτά προϊόντα της Πελοποννήσου. Παρουσίασε με την σειρά της τα δικά της προϊόντα που είναι το ρύζι , το πράσινο τσάι και ένα προϊόν λαδιού – που το εξάγουν από το τσάι – και εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις φυσικές ομορφιές της Αργολίδας. Δήλωσε δε ότι θα παροτρύνει τους συμπατριώτες της να επιλέξουν για τουριστικό προορισμό την Πελοπόννησο.