Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! (upd)

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Βλέμμα πεισμωμένο, λόγια αποφασιστικά, γροθιά σφιγμένη: Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι αγρότες κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας εκφράζοντας με βροντερό τρόπο την αντίθεσή τους στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα, με εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της ταλαιπωρίας από το ταξίδι και την πολυήμερα παραμονή στα μπλόκα, αποφασισμένοι όμως να μην το βάλουν κάτω αν δεν δουν τον αγώνα τους να δικαιώνονται.

Από νωρίς το πρωί, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε το συλλαλητήριο της Παρασκευής ενώ μια δεύτερη εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για το απόγευμα του Σαββάτου.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι άρχιζουν από το μεσημέρι να πέρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα μπλόκα τους, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν έναν σημαντικό πυρήνα αγροτών να παραμένει για μια ακόμα μέρα στην πρωτεύουσα, ώστε να δώσει δυναμικό «παρών» και την Κυριακή. Αυτό ωστόσο μένει να ξεκαθαριστεί τις επόμενες ώρες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ypaithros.gr, στο Σύνταγμα έφτασε μαζική πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών που διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου είναι ότι με αφετηρία συγκέντρωσης την Ομόνοια, η πορεία χωρίστηκε σε δύο μέρη, με το ένα να φτάνει στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου και το άλλο μέσω Πανεπιστημίου.

Στην κινητοποίηση συμπαράστασης του ΠΑΜΕ συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους και οργανώσεις συνταξιούχων. Το αίτημα που κυριάρχησε στην πορεία του ήταν η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που «σφαγιάζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης».

Στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή φτάνοντας η πορεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τα μπλόκα των αγροτών που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έχοντας στήσει από χθες σκηνές στην πλατεία Συντάγματος.

Στο Σύνταγμα βρίσκονται επίσης, συμπαραστεκόμενοι στους αγρότες, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ και πλήθος κόσμου.