Αφορολόγητο 30.000 ευρώ ζητάει η ΠΑΣΥ

Αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί τους ανακοίνωσε πως θα ζητήσει η ΠΑΣΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, ενώ ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις και στην Πελοπόννησο κατά του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της πανελλήνιας γραμματείας ΠΑΣΥ και πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας:

«Πρέπει να αφήσουν ένα αφορολόγητο όριο στον αγρότη για να ζήσει την οικογένειά του και να συνεχίσει την καλλιέργειά του», παρατήρησε κι επεσήμανε πως «πρέπει να παλέψουμε να το πάρει πίσω η κυβέρνηση το φορολογικό».

Εκτίμησε ότι με το 3ο μνημόνιο θα τριπλασιαστεί η εισφορά στον ΟΓΑ, αναφέροντας πως «το 35% και 40% των αγροτών και κτηνοτρόφων σήμερα δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ». Εξέφρασε τη διαφωνία του με το 23% ΦΠΑ στις ζωοτροφές και τα εφόδια και σημείωσε πως «όλα αυτά είναι η ταφόπλακα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας».

Ο κ. Αγγέλου κάλεσε τον κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα κι εξήγησε πως «στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και τον τελευταίο αγρότη, για να πάρει την τύχη στα χέρια του. Ο αγρότης δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τη γη του στις πολυεθνικές».
Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ επέκρινε «τα δήθεν ανεξάρτητα μπλόκα, που αλλάζουν όνομα και μάσκα. Είναι βαθιά εξαρτημένοι με την πολιτική της Ε.Ε. και το πολιτικό κατεστημένο. Υπολείμματα από την ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΓΕΣΑΣΕ και προσπαθούν να τις αναβιώσουν».

Διευκρίνισε ότι «εμείς λέμε να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις, αλλά να μείνει συνολικά 30.000 ευρώ αφορολόγητο όριο». Πρόσθεσε πως με την ΚΑΠ μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας και δήλωσε ότι «το πλαίσιο της ΠΑΣΥ θα φέρει αποτελέσματα».

Για τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί, ενημέρωσε ότι: Στις 3 Νοεμβρίου οργανώνεται παμπελοποννησιακή συνάντηση στην Τρίπολη, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Στις 12 του μήνα στην πανελλαδική απεργία οι αγρότες της ΠΑΣΥ θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στις πόλεις και στις 14 Νοεμβρίου θα συγκεντρωθούν στον Ισθμό.