Φ. Γεννηματά: Τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση

Φ. Γεννηματά: Τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση

Τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική γραμμή, που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως σημείωσε, δεν έχει ισχύσει τίποτα απ’ όσα συμφωνήθηκαν.

Στην κατάμεστη αίθουσα, στην οποία συμμετείχαν και κοινωνικοί εταίροι γίνεται αυτήν την ώρα συζήτηση για όλα τα θέματα, που αφορούν στο κοινωνικό κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ιδιαίτερα τα θέματα των εθνικών συμφερόντων διότι, όπως είπε, η σιωπή του πρωθυπουργού στην Σμύρνη, οι ασάφειες στην συμφωνία με την Τουρκία και οι κίνδυνοι που αναδύονται για το Ελσίνκι είναι ανησυχητικά φαινόμενα σε σχέση με την υπεράσπιση πάγιων θέσεων μας στην εξωτερική πολιτική.

Η κ. Γεννηματά σχολίασε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική. Το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγνώμη. Ο κος Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα. Το καράβι είναι ακυβέρνητο και το πλήρωμα σε ανταρσία. Η κρίση της κυβέρνησης δεν μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση. Και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός καλείται να δώσει λύση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα κράτος με γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό που παράγει αναποτελεσματικές, ανεπαρκείς και αδιαφανείς πολιτικές, όπως και προνομιακές συνεργασίες με ελιτίστικες ή ημέτερες οργανώσεις».

Μεταξύ άλλων, η ίδια ζήτησε προστασία:

  • Του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, από την 1η Απριλίου 2016.
  • Του Επιχειρηματικού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής του Τομέα Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων, με την πλήρη αποκέντρωσή τους στις Περιφέρειες της χώρας.
  • Της Α’ κατοικίας για όσους εντάσσονται στο νόμο 3869/2010.
  • Μικρών λογαριασμών, δηλαδή επαναφορά στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου και προστασία προνοιακών, αναπηρικών επιδομάτων και κάθε μορφής βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων που χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ή πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές κ.ά.

Άννα Στεργίου