Ο Γιάννης Σγουρός είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής»

Για να ξεπεράσει η πατρίδα μας την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει, είναι ανάγκη να επανασυνδεθούμε με όλα όσα μας κάνουν ξεχωριστούς ως χώρα, να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, με σεβασμό βεβαίως στη φύση και στο περιβάλλον.

Ένα τέτοιο στοιχείο που κάνει τη χώρα μας να ξεχωρίζει είναι ασφαλώς ο πλούτος της «μάνας γης», ο πλούτος της Αττικής γης, που αναπόσπαστα έχει συνδεθεί με την ιστορία της. Για τον λόγο αυτόν, η παράταξή μας στηρίζει ένα αναπτυξιακό πρότυπο που ανοίγει νέες δυνατότητες στον αγροτοδιατροφικό τομέα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με πολυδιάστατη συμβολή και συμμετοχή σε όλα τα στάδια, από το χωράφι έως το ράφι, η περιφέρεια, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, είναι παρούσα για να βοηθήσει τον παραγωγό, να διασφαλίσει την ποιότητα του τροφίμου, να ελέγξει την καταλληλότητά του. Με επιστημονικές μελέτες για τη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας των προϊόντων μας. Με καθοριστικές παρεμβάσεις, όποτε απαιτείται, για την προστασία της αγροτικής παραγωγής μας από φυσικές καταστροφές, φροντίζοντας για τις ζημίες που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με τη συστηματική προβολή των αγροτικών μας προϊόντων μέσα από την παρουσία μας στις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με τη δημιουργία brand name προϊόντων με ετικέτα ΠΟΠ Αττικής.

Με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, για την εισαγωγή καινοτόμων δράσεων και ιδεών στον αγροδιατροφικό κλάδο, αξιοποιώντας το υψηλής αξίας πρότυπο μεσογειακής διατροφής.

Παράλληλα, στηρίζεται η ανάπτυξη συνεργιών, με κλάδους όπως ο τουρισμός, για το αποτελεσματικό branding των ελληνικών προϊόντων και ενισχύεται η σύνδεση πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με την αγροτική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της οποίας χρηματοδοτούνται έρευνες με πρακτική εφαρμογή για την Αττική.

Απώτερος σκοπός μας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του κλάδου, η σύνδεσή τους με τις νέες αγορές και η προώθηση της παραγωγής καινοτόμων, ανταγωνιστικών, ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων ελληνικής προέλευσης, με υψηλή προστιθέμενη και διατροφική αξία.

Διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αγροδιατροφικός κλάδος, παρά τον υψηλό ανταγωνισμό, έχει δυναμισμό να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να στέκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη και παραγωγού, που αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά, παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας μας.