Δημοσιογράφοι στα ρακοκάζανα Πιερίας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη

Δημοσιογράφοι στα ρακοκάζανα Πιερίας μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου για την ανάδειξη και προβολή των ρακοκάζανων της Πιερίας και του παραδοσιακού αγνού τσίπουρου που παράγεται σε αυτά, βρέθηκαν στην Πιερία Έλληνες δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα παρευρέθησαν οι δημοσιογράφοι, κ. Νίκος Μαστροπαύλος από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, η κα Ελευθερία Αλαβάνου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, η κα Βασιλική Κεράστα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η κα Κέλλυ Γούναρη της εφημερίδας ATHENS VOICE και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ταξίδι διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

Η απόσταξη του τσίπουρου από τους παραδοσιακούς αμβυκούχους διημέρου αποτελεί μια δυνατή πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση για την Πιερία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Πιερίας Απόστολο Τζόβα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρη Τσιμήτρη και την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου, οι οποίοι τους καλωσόρισαν στην Πιερία.

Η κα Μαυρίδου αναφέρθηκε στις γαστρονομικές απολαύσεις της Πιερίας με επίκεντρο το τσίπουρο και άλλα τοπικά προϊόντα ενώ τόνισε ότι  την τελευταία περίοδο γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια διασύνδεσης της γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν της Πιερίας με θετικά αποτελέσματα. Η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η  τοπική γαστρονομία αποτελεί σημαντικό προϊόν για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού σε συνδυασμό με τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά της Πιερίας».

Η αποστολή πραγματοποίησε επισκέψεις σε ρακοκάζανα της περιοχής και οι φιλοξενούμενοι μυήθηκαν στα μυστικά της απόσταξης του τσίπουρου ενώ πήραν μέρος και στην «ιεροτελεστία» της παραγωγής του.

Φεύγοντας οι δημοσιογράφοι δηλώσαν εντυπωσιασμένοι με το φαγητό, τη θερμή φιλοξενία, τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Πιερία ως προορισμός τόσο για μαζικό όσο και για εναλλακτικό τουρισμό.