Κατάλογος εισαγωγικών εταιρειών για εξαγωγείς από AGORA

auxisi-10,3%-trofima-katagrafei-SEVE

Καταλόγους με αλλοδαπές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων από τους βασικούς εξαγωγικούς κλάδους της Ελλάδας στις κύριες χώρες προορισμού των ελληνικών εξαγωγών, ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα AGORA.

Απώτερος στόχος του υπουργείου Εξωτερικών είναι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα κύρια ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα να προωθηθούν περαιτέρω σε ξένες αγορές, ενισχύοντας την παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, αναρτήθηκαν πληροφορίες για περίπου 7.000 ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες που αποτελούν τους 30-40 κυριότερους εμπορικούς της εταίρους. Για την επιλογή των κλάδων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χρησιμοποιήθηκαν ως κριτήρια η συμμετοχή τους στο μείγμα των ελληνικών εξαγωγών και το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών, όπως έχει εκφρασθεί μέσω των αιτημάτων τους στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Οι τομείς που επιλέχθηκαν είναι: τρόφιμα και ποτά, βιολογικά προϊόντα, λιπάσματα, μετρητές αερίων υγρών ή ηλεκτρισμού, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς, υλικά συσκευασίας, καπνά, ενδύματα, υφάσματα, μάρμαρα, είδη προσωπικής υγιεινής και καλλωπισμού, ανελκυστήρες, ηλιακοί συλλέκτες, θερμοσίφωνες κ.ο.κ..

H εν λόγω πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται από το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την ICAP AE και κάνοντας χρήση της βάσης δεδομένων KOMPASS, αποτελεί συνέχεια της ανάρτησης αντίστοιχων πληροφοριών για καταστήματα διανομής εκλεκτών τροφίμων (ντελικατέσεν) σε χώρες του εξωτερικού.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι, με το εκτεταμένο δίκτυο αρχών στο εξωτερικό και κυρίως με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί παγκοσμίως ο αριθμός των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων που διακινούνται στις ξένες αγορές.