Τα κρασιά της Πελλοπονήσου στην Αθήνα

Τα κρασιά της Πελλοπονήσου στην Αθήνα

Στις 15 Νοεμβρίου 2015 οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν για 9η φορά τα κρασιά τους σε όλους τους λάτρεις του κρασιού.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ώρα 13:00 με 20:00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 32 οινοπαραγωγών.

Κρασιά κάθε τύπου, όπως εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών, αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία, καθώς και για διανυκτερεύσεις σε ορεινούς ξενώνες του δικτύου των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου. Οι κληρώσεις γίνονται κάθε μία ώρα κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, μεταξύ 12:00 και 13:00, η παρουσίαση ενός σημαντικού ερευνητικού προγράμματος του Δημόκριτου που έγινε σε συνεργασία με τέσσερα οινοποιεία της Πελοποννήσου και αφορά τον επιστημονικό προσδιορισμό της γεωγραφικής προέλευσης ενός κρασιού, αλλά και της ποικιλιακής του σύνθεσης με στόχο την εξάλειψη φαινομένων νοθείας.

Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 3€