Εκπαιδευτικό κέντρο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Εκπαιδευτικό κέντρο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Το φθινόπωρο του 2017 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το νέο εκπαιδευτικό κέντρο «Αλίκη Περρωτή» διευρύνοντας το εκπαιδευτικό έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με ένα δυναμικό περίπου 700 σπουδαστών και διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού. Το νέο εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο φέρει το όνομα της δωρήτριας Αλίκης Περρωτή, έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς σημαντικών δωρεών της στη Σχολή, θεμελιώθηκε την περασμένη Κυριακή από την ίδια κατά τη διάρκεια τελετής, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι με πρώτο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μέρα γιορτής για τη Σχολή, που είναι ένα από τα ξεχωριστά ιδρύματα της χώρας στην εφαρμοσμένη αγροτική εκπαίδευση, στην έρευνα και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα. Από το 1995 και μετά οι διαδοχικές δωρεές της κ. Περρωτή με το Κολλέγιο «Δημήτρης Περρωτής», τη Σπουδαστική Εστία «Αλίκη Περρωτή» κ.ά. έχουν βοηθήσει ώστε η Σχολή να υποστηριχτεί, να ανανεωθεί και να περάσει σε μια σύγχρονη φάση, παρέχοντας εκπαίδευση και επαγγελματικό μέλλον σε εκατοντάδες νέους.

Το νέο οικοδόμημα θα έχει εμβαδόν 3.500 τ.μ. και θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον της σχολής που βρίσκεται σε ένα μεγάλο αγρόκτημα στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Με το νέο κέντρο, το κολέγιο θα διευρύνει τους ορίζοντές του σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, ενώ εμπλουτίζεται και με μεταπτυχιακές σπουδές.

imerisia.gr