ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (φωτο&βιντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, τα εγκαίνια, που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στις 7.00 μ.μ. από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, ακυρώνονται.

Όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές μας πληροφορίες, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. η σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της HELEXPO, Τάσου Τζήκα, και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, και αποφασίστηκε η ματαίωση της τελετής των εγκαινίων της Agrotica από τον Β. Αποστόλου. 

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις, οι οποίες, σύμφωνα με πληροοφορίες, γνωστοποιήθηκαν κατόπιν εορτής στου Μαξίμου, έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του υπουργού Β. Αποστόλου. 

H επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΘ – Helexpo

«Θεσσαλονίκη 28 Ιανουαρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.
Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»