Επίπληξη και αγάπη

γράφει ο Κομισάριος

Κομισάριος

Οι πιστοί μου αναγνώστες θα θυμάστε πρόσφατη, φιλική «επίπληξή» μου στον «συνάδελφο» Φιλ, γιατί δεν φρόντισε οι κατά καιρούς φιλο-συνεταιριστικές του κορώνες να έχουν αντίκρισμα στον τρόπο λειτουργίας της Κομισιόν. Επίσης, γνωρίζετε την «αγάπη» που τρέφω για τον φιλελευθέρων ηθών και πρακτικών πρόεδρο της νέας Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για τις Γεωργικές Αγορές, Ολλανδό Σέες Βέερμαν. Θα μου πείτε, πώς συνδέονται αυτά τα δύο; Και θα σας απαντήσω ότι συνδέονται…

 

3 ΣΤΟΥΣ 11

…και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 11 εμπειρογνωμόνων που θα πλαισιώσουν τον κ. Βέερμαν στην εν λόγω Ομάδα Δράσης. Το καλό, το εξαιρετικό νέο που έχω είναι ότι τρεις από τους εμπειρογνώμονες είναι εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων.

ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ένας Ιταλός, ένας Γερμανός και μία Γαλλίδα. Σαν ανέκδοτο ακούγεται, αλλά δεν είναι! Είναι μία απόδειξη ότι, πρώτον, ο «συνάδελφος» Φιλ με ακούει και, δεύτερον, ότι οι φιλο-συνεταιριστικές του κορώνες επιτέλους βρίσκουν εφαρμογή. Πέρα από το στενό πρέσινγκ που του ασκούν οι εκπρόσωποι των Ιρλανδικών συνεταιριστικών οργανώσεων…

ΜΕ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

…ο Φιλ είναι ένας έξυπνος πολιτικός και είναι σε θέση να αντιληφθεί τη σημασία των συνεταιρισμών στην ενδυνάμωση της θέσης των παραγωγών στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και τις αγορές. Τώρα, εάν έχετε την απορία γιατί χαίρομαι τόσο πολύ, δεν είναι για λόγους αυταρέσκειας (ίσως λίγο).

ΜΗ… ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ

Είναι γιατί η συγκεκριμένη Ομάδα Δράσης, όπως έχει φανεί στην πορεία, δεν είναι απλά ένα πυροτέχνημα της Κομισιόν. Είναι μια Ομάδα που θα καταθέσει μετά το φθινόπωρο προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επί των οποίων ο Φιλ θα αποφασίσει τι νομοθετικές ή άλλες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να στηρίξει τους Ευρωπαίους παραγωγούς απέναντι στις ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην αστάθεια και μη προβλεψιμότητα των αγορών. Τέτοια μου κάνεις, Φιλ, και με καλοπιάνεις. Μην ανησυχείτε, όμως, ο Κομισάριος είναι άτεγκτος!