Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στον Δήμο Παύλου Μελά

Θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

επιχειρήσεων Στερεά επιχειρηματικότητα

Ημερίδα και ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η επιχειρηματικότητα στον Δήμο Παύλου Μελά” συνδιοργανώνουν την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμος Παύλου Μελά με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας την επιστημονική υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά (σσ. πρόσβαση από τη μεριά της Alpha Bank) και θα διεξαχθεί από τις 18.00 έως τις 21.00 το βράδυ.

Η διοργάνωση αυτή έρχεται ώς συνέχεια της πρωτοβουλίας του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για τη διεξαγωγή πρωτογενούς έρευνας καταγραφής των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής, κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2015. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, με την αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα επιχειρήσεων.

Στελέχη του Δήμου επισκέφθηκαν τους επαγγελματίες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και κατέγραψαν σε ειδικό έντυπο το σχετικό πληροφοριακό υλικό. Παράλληλα, δόθηκε ερωτηματολόγιο για να το συμπληρώσουν οι επιχειρηματίες προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για την υφιστάμενη κατάσταση και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται. Το σύνολο των απόψεων και των προτάσεων που καταγράφηκαν, θα αποτελέσουν αξιόπιστα στοιχεία για τη δημιουργία μιας πρώτης βάσης δεδομένων που θα βοηθήσει στην ταξινόμηση και τη χάραξη των προτεραιοτήτων του προγραμματισμού του Δήμου.

Όλη η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων.