Π. Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Α. Καχριμάνης: Καταστρέφεται ο πρωτογενής τομέας και η χώρα με τους αναρτηθέντες δασικούς χάρτες

Εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου διοργανώνει στις 17 Μαΐου στο Βουκουρέστι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει την παρουσία δικτύων εμπόρων και το matching των συναντήσεων ανάμεσα σε παραγωγούς της Ηπείρου και εμπόρους της Ρουμανίας, καθώς και ΜΜΕ για την κάλυψη της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσει κέρασμα των παρόντων με παραδοσιακά προϊόντα. Μετά από συνεννόηση με την ελληνική πρεσβεία, τα προϊόντα για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον είναι τα γαλακτοκομικά, τα κρασιά, τα οπωροκηπευτικά, τα εσπεριδοειδή, το μέλι και τα βότανα.

Επιπλέον, θα διοργανώσει εκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στα ΜΜΕ της Ρουμανίας, θα εξασφαλίσει την παρουσία τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας και το matching των συναντήσεων ανάμεσα σε επαγγελματίες τουρισμού της Ηπείρου και της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει κέρασμα των παρόντων με παραδοσιακά προϊόντα σε μπουφέ.

Όπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι επαγγελματίες, οι Δήμοι και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 19-4-2016, ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι για τα παραπάνω παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία θα δηλώσουν συμμετοχή στην κ. Σοφία Φούκη (τηλ. 2651087111, e-mail: [email protected]).

Οι ενδιαφερόμενοι για τον τουρισμό θα δηλώσουν συμμετοχή στην κ. Βασιλική Μπάρκα (τηλ. 2651087141, e-mail: [email protected]).