Η ελιά θα είναι πάντα εκεί

Όλοι γνωρίζουμε τον αρχαίο μύθο για το πώς οι Αθηναίοι επέλεξαν την πολιούχο θεά τους, την Ελληνίδα Θεά Αθηνά, που κέρδισε τη συμπάθεια των ανθρώπων της πόλης προσφέροντάς τους την ελιά ως δώρο. Τοποθετώντας την προέλευση της ελιάς στα χέρια της Θεάς της σοφίας, σε ένα πολύ μακρινό παρελθόν, αυτός ο μύθος είναι μια απο τις πολλές ιστορίες για το πόσο σημαντική είναι η ελιά τόσο για τους Έλληνες αλλά και τη Μεσόγειο γενικότερα, από την Παλαιστίνη έως Πορτογαλία και Τυνησία στην Τεργέστη.

Για παράδειγμα, στο νησί της Κρήτης, το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο από τα ελληνικά νησιά, η παραγωγή του ελαιολάδου χρονολογείται από τη Μινωική βασίλεια (δηλαδή περίπου πριν από 4.000 χρόνια). Μερικοί από τους ελαιώνες του νησιού είναι πραγματικά χιλιάδων ετών, έχοντας μεγαλώσει με τη φροντίδα τους αμέτρητες γενιές των Κρητών.

Τιμώντας την αρχαία παράδοση της εξόρυξης του πολύτιμου λαδιού από τον καρπό του δέντρου της ελιάς, η ελληνική μάρκα τροφίμων GAEA ειδικεύεται στην παραγωγή και εξαγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου και συναφών προϊόντων. Έχοντας αποκλειστικές συνεργασίες με αγρότες και παραγωγούς, η GAEA εξασφαλίζει μια από τις καλύτερες ποικιλίες ελαιολάδου που μπορεί να προσφέρουν οι ελληνικοί ελαιώνες.

Ένα μαγευτικό εικαστικό ταξίδι που μεταφέρει αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την καλλιέργεια της ελιάς και την καλλιέργεια του ελαιόλαδου, σε συνδυασμό με μια πραγματικά ειλικρινή ιστορία για έναν γέρο από την Κρήτη που πέρασε κυριολεκτικά ολόκληρη τη ζωή του ανάμεσα στα ελαιόδεντρα.