Η Κρητική φιλοξενία «μαγνήτισε» τους Γερμανούς στο κέντρο του Μονάχου

Μια ευχάριστη έκπληξη στο κέντρο του Μονάχου βίωσαν οι Γερμανοί. Σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση που υλοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης, οι Γερμανοί κατάφεραν να ζήσουν την Κρητική φιλοξενία και ζεστασιά.

Στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, στην «καρδιά» της Βαυαρικής πρωτεύουσας, τοποθετήθηκε μέρος ενός παραδοσιακού Κρητικού σπιτιού, στο οποίο προσφέρθηκαν απλόχερα Κρητική ζεστασιά και φιλοξενία στους εκατοντάδες επισκέπτες του πολυκαταστήματος με ξενάγηση στον πολιτισμό του νησιού με κέρασμα ρακής-παραδοσιακών εδεσμάτων αλλά και πολλές εκπλήξεις σε όλους που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για το όμορφο Ελληνικό νησί.

Με το σύνθημα “Ρίξτε μια γρήγορη μάτια στην Κρήτη”, οι διοργανωτές της εκδήλωσης με την συμμετοχή και στήριξη των ομογενών Κρητών στο Μόναχο, προσκαλούσαν μικρούς και μεγάλους να ανοίξουν τα παραθυρόφυλλα του κεντρικού εξωτερικού παραθύρου του κρητικού σπιτιού. Προς έκπληξη και ενθουσιασμό όλων, τα παραθυρόφυλλα άνοιγαν σε ένα ζωντανό παράθυρο στην Κρήτη, σε μια οθόνη με αλλεπάλληλες ζωντανές συνδέσεις με ντόπιους στους νόμους του νησιού, που καλωσόριζαν τους Γερμανούς.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης που συναντήθηκε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, τοπικούς φορείς και Κρήτες ομογενείς της Γερμανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δυναμικής τουριστικής προβολής του νησιού στις Ευρωπαϊκές αγορές.