Θερμό καλωσόρισμα στην Ύπαιθρο Χώρα από όλους

Εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου και πολιτικοί χαιρετίζουν τα… γεννητούρια της εφημερίδας μας

Με θερμά λόγια υποδέχονται την έκδοση της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» εκπρόσωποι του αγροτικού και πολιτικού κόσμου, και χαιρετίζουν το νέο δημοσιογραφικό εγχείρημα για αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση του αγροτικού κόσμου. Με την ευχή η «Ύπαιθρος Χώρα» να συμβάλει και στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η εφημερίδα ξεκινάει σήμερα το ταξίδι της πληροφόρησης.

Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος
Κάθε νέα εφημερίδα είναι μια ψηφίδα στο ψηφιδωτό της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δημοκρατίας, και αξίζει τις ευχές όλων για επιτυχία στο δύσκολο έργο της, σε μια δύσκολη εποχή.
Όταν όμως αυτή η εφημερίδα απευθύνεται στους αγρότες και έχει ως αντικείμενο τα δικά τους προβλήματα, αξίζει όχι μόνο τις ευχές, αλλά και τη στήριξη όλων, και κυρίως του αγροτικού κόσμου.
Καλή επιτυχία

Βαγγέλης Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κάθε προσπάθεια που γίνεται για να βοηθήσει τον αγροτικό χώρο, όχι απλά θα μας βρει συμπαραστάτες, αλλά την χρειαζόμαστε κιόλας. Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία στο ξεκίνημα αυτό και θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε στη διάθεσή τους, ανά πάσα στιγμή, για τα σημαντικά ζητήματα του ζωτικού αυτού τομέα.

Μάρκος Μπόλαρης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Η πρόκληση για την κυβέρνηση και η πρόκληση για τους πολίτες είναι η ανάπτυξη, και ο πρωτογενής τομέας είναι ο κατεξοχήν χώρος της ανάπτυξης. Σε αυτήν την πορεία, υπηρετώντας τους πρωταγωνιστές, που είναι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όσοι μεταποιούν, ευχόμαστε δημοκρατική, πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Χαιρετίζουμε τη νέα εφημερίδα με την ευχή σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να υπηρετήσει την πρόκληση της αγροτικής ανασυγκρότησης.

Τζανέτος Καραμίχας, Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ
Ο αγροτικός χώρος χρειάζεται αντικειμενική και ειλικρινή ενημέρωση, χωρίς δημοσιογραφικές και εκδοτικές ιδιοτέλειες, ενώ θα πρέπει να αναδειχθούν όλες οι δυνατότητες που έχει ο πρωτογενής τομέας. Οι δυνατότητες και η θετική συμβολή που θα μπορούν να έχουν οι συνεταιρισμοί σε αυτή την προσπάθεια και γενικά στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, σίγουρα χρειάζονται μια Ύπαιθρο Χώρα πάρα πολύ ζωντανή, πάρα πολύ δημιουργική ούτως ώστε να συμβάλει σε αυτό που της αναλογεί στη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Και πιστεύω η εφημερίδα να διαπνέεται από αυτούς τους στόχους.

Χρήστος Κέλλας, βουλευτής ΝΔ ν. Λαρίσης
Χαιρετίζω με θέρμη την έναρξη της προσπάθειάς σας, για αντικειμενική ενημέρωση που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε ακηδεμόνευτη εκδοτική προσπάθεια, κάθε δημοσιογραφικό εγχείρημα που διέπεται από τις αρχές της ελευθεροτυπίας, του πλουραλισμού, της υπεύθυνης και αποκαλυπτικής ενημέρωσης και της καλόπιστης κριτικής προς τους θεσμούς και την εκάστοτε εξουσία, αποτελούν αναγκαία συστατικά της δημοκρατίας μας.
Με τις σκέψεις αυτές, οι οποίες είμαι σίγουρος πως αποτελούν και δικό σας οδηγό, εύχομαι να έχετε καλά ταξίδια στα πελάγη της πληροφορίας και της ενημέρωσης.

Κώστας Κατσίκης, εκπρόσωπος ΑΝΕΛ
Στο άκουσμα της είδησης της νέας εφημερίδας θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τη πρωτοβουλία να κυκλοφορήσει μια εφημερίδα που έχει τη διαφορετικότητα να ασχολείται με μία ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα, τους αγρότες, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα της πρωτογενούς παραγωγής που είναι ιδιαίτερα σημαντική. Χαιρετίζω και δηλώνω συνδρομητής.

Μπουνάκης Νίκος, γραμματέας τομέα Αγροτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ
Η αγροτική οικονομία αποτελεί έναν από τους σημαντικούς παράγοντες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη χώρα μας.
Κατοχυρώνει την διατροφική ασφάλεια, συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στηρίζει την κοινωνική συνοχή.
Για την περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της υπάρχει ανάγκη από αντικειμενική ενημέρωση και διάχυση των πληροφοριών.
Πιστεύω ότι η εφημερίδα σας θα συμβάλει αποφασιστικά στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.

Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού
Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα προσπάθεια. Η χώρα έχει ανάγκη από έντυπα που απευθύνονται στον αγροτικό τομέα και ασχολούνται με τις προσπάθειες, τις αγωνίες, τα προβλήματα, τις επιτυχίες των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο. Ελπίζω ότι η νέα εφημερίδα, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα συμβάλει σ’ αυτό. Καλοτάξιδη.

Σπύρος Καχριμάνης, πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας & Α.Σ. Ήλιος, Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του Ποταμιού
Εύχομαι καλό ταξίδι στην «Ύπαιθρο Χώρα» και τις καλύτερες ευχές μου ώστε να συμβάλει με τον τρόπο της στην αναζωογόνηση της χειμαζόμενης ελληνικής υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής.

Διονύσης Αρβανιτάκης, υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ
Η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής έχει καθοριστικό χαρακτήρα για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού σε τρόφιμα, πρώτη ύλη, για τη μεταποίηση, αλλά και την απασχόληση. Με αυτή την έννοια, η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση σε αυτόν τον τομέα είναι χρήσιμη και καλωσορίζουμε την εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», με την ευχή να ριζώσει.

Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο σας συνεταιριστικό δημοσιογραφικό εγχείρημα. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, για τη χώρα μας συνολικά και για τον αγροτικό κόσμο ειδικότερα, η εφημερίδα σας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα διαλόγου για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ενημερώσει αλλά και να συνδράμει από την πλευρά της στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Νίκος Σκορίνης, υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ
Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη η νέα σας εκδοτική προσπάθεια. Ιδιαίτερα σε μία εποχή στην οποία η πληροφόρηση είναι καταιγιστική, η αντικειμενικότητα και η αλήθεια εξακολουθεί να πάσχει σοβαρά. Στην Ελλάδα, όπου η οικονομική κρίση έγινε θεσμική και κοινωνική, η πραγματική γνώση του ελληνικού λαού είναι απαραίτητη.

Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, πρ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας θέλω να ευχηθώ καλή αρχή στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα». Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, μια νέα εφημερίδα για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες που βρίσκονται σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, θεωρούμε πως μπορεί να συμβάλει στην ορθή πληροφόρηση σχετικά με τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους αγωνιστές της υπαίθρου και σχετίζονται με τον τελικό καταναλωτή αλλά και με την εθνική μας οικονομία. Ευελπιστούμε σε μια ουσιαστική συνεργασία στην οποία θα μας δώσετε την ευκαιρία να εκθέσουμε τις θέσεις μας για τον αγροτικό τομέα.

Γιάννης Καλλιάνος, εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων
Ευχόμαστε καλή αρχή στην εφημερίδα σας, με πάντα πρωταρχικό σκοπό την έντιμη, δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση. Στις δύσκολες εποχές, όπου υπάρχουν γενικότερα πιέσεις από τρίτους, ευχόμαστε η δική σας εφημερίδα να δείξει μια διαφορετική στάση και να εκφράσει την αντικειμενική ενημέρωση σε κάθε μεριά της χώρας. Καλή αρχή και ευχόμαστε του χρόνου να λέμε πάλι τα ίδια και να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα άρθρα σας και γενικότερα από την πορεία σας.

Νικόλαος Καρακωστίδης, πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν Ροδόπης «Το Κεντρί»
Είναι από τα λίγα ευχάριστα αυτήν την εποχή, να έχουμε εφημερίδες που θα ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Θα είναι χαρά μας αν ασχοληθεί κάποια στιγμή και με τον κλάδο της μελισσοκομίας, που είναι άκρως παραμελημένος.

Ανδρέας Στρατάκης, πρόεδρος ΕΑΣ Ηρακλείου
Καλωσορίζουμε το νέο έντυπο «Ύπαιθρος Χώρα» σε μια εποχή που οι αγρότες έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ, την ενημέρωση αλλά και την ανάδειξη των προβλημάτων τους. Οι αγρότες της Κρήτης στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, πασχίζουν να διατηρήσουν τις καλλιέργειές τους και να υποστηρίξουν τον πρωτογενή τομέα. Ο πολυτεμαχισμένος κλήρος, το κόστος καλλιέργειας και τα προβλήματα, δείχνουν τώρα όσο ποτέ την ανάγκη που υπάρχει για σωστή ενημέρωση, συλλογικές κινήσεις και στήριξη της πολιτείας, που κωφεύει στα αιτήματα των αγροτών. Με την ελπίδα το έντυπο να σταθεί δίπλα στον αγρότη, ευχόμαστε καλό ξεκίνημα και καλή συνέχεια.

Γιώργος Γωνιωτάκης, πρόεδρος ΕΑΣ Χανίων, μέλος Δ.Σ ΠΑΣΕΓΕΣ
Σε ένα ευαίσθητο χώρο με πάρα πολλά προβλήματα, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, οι δύσκολες εποχές που ζούμε λόγω οικονομικής κρίσης, που έχει συμπαρασύρει και τους αγρότες μας, μια φωνή ενημέρωσης και πληροφόρησης σε υγιή βάση, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να ξέρει ο κόσμος της υπαίθρου τι συμβαίνει και να παίρνει σωστές αποφάσεις. Εύχομαι στο καινούργιο ξεκίνημα να πάνε όλα καλά και να έχουμε μια συνεργασία για πολλά χρόνια.

Νικηστράτος Χαροκόπος, πρόεδρος ΕΑΣ Ρεθύμνου
Κάθε νέα προσπάθεια που ξεκινάει με τη θέληση να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας, με πίστη, με όραμα και πάθος, συνοδεύεται από τις θερμότερες ευχές μας για την επιτυχία της. Στην προσπάθεια σας αυτή και των συνεργατών σας, σίγουρα θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση των αναγνωστών σας.

Παύλος Αραμπατσής, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωσης Συνεταιριζόμενων Αγροτών Βισαλτίας (Σερρών)
Θέλω και πιστεύω ότι θα είστε μία νέα φωνή, πραγματικά δυναμική, χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς εξαρτήσεις, για όλα όσα συμβαίνουν στον αγροτικό κόσμο. Εύχομαι να εκφράσετε την αγροτική φωνή και τον αγροτικό προβληματισμό στην Ελλάδα.

Βασιλική Αϋφαντή, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαρσάλων ΓΗ.
Καλωσορίζουμε τη νέα εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» στην αγροτική οικογένεια, ευχόμαστε να ανταποκριθεί επάξια στις αυξημένες ενημερωτικές απαιτήσεις του σύγχρονου Έλληνα παραγωγού, επιχειρηματία και επαγγελματία του αγροτικού τομέα, και να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση, εξέλιξη και ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας, που όλοι υπηρετούμε και στηρίζουμε προς όφελος του αγροτικού κόσμου και της χώρας.

Παναγιώτης Ζωγράφος, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου Ναυπακτίας η Ένωση
Εύχομαι καλή επιτυχία στην εφημερίδα, και στην προσπάθειά της για πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση.

Αθανάσιος Τσιοτίνης, πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας η Ένωση
Θεωρώ ότι η εφημερίδα θα αποτελέσει ένα καλό μέσο επικοινωνίας με τους συνεταιρισμούς. Εύχομαι να στραφεί κυρίως σε ρεπορτάζ που αφορά στους αγρότες, και όχι στο υπουργείο.

Θωμάς Κουτσουπιάς, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου
Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία και δη για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, η έκδοση εφημερίδας προσανατολισμένης στα προβλήματα του κόσμου της παραγωγής, μόνο οφέλη μπορεί να έχει. Άλλωστε, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου είναι αυτό της ελλιπούς ενημέρωσης. Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι η εφημερίδα αυτή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Μην ξεχνάμε ότι στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε στόχους και επιδιώξεις, να διορθώσουμε λάθη, να αξιοποιήσουμε επιτέλους τις πραγματικές μας δυνατότητες. Και να ενώσουμε τις φωνές μας. Γνωρίζω ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Σας εύχομαι, συνεπώς, καλή δύναμη και αισιοδοξία. Και έχω βαθιά την πεποίθηση ότι θα υπηρετήσετε το αγαθό της ενημέρωσης με αντικειμενικότητα και το απαραίτητο πείσμα, όπου και όταν χρειαστεί.

Γεώργιος Ανέστης, γραμματέας Αγροτικού Ν.Δ , πρόεδρος Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ
Εύχομαι η εφημερίδα σας τις δύσκολες εποχές που περνά η ελληνική γεωργία, να προσφέρει αντικειμενική, έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση στους αγρότες και μέσα από το έργο της να συνεισφέρει και αυτή στην δημιουργία ενός διαχρονικού αναπτυξιακού μοντέλου για την ελληνική γεωργία.

Καλή αρχή και κάθε επιτυχία στην «Ύπαιθρος Χώρα».