Θερμό Μάιο υπόσχεται ο Β. Μπούτας

Νέα μπλόκα όταν τελειώσουμε τις δουλειές μας στα χωράφια λένε οι αγρότες

«Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!». Με αυτήν τη φράση ο Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Η άποψη αυτή εκφράστηκε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν πέρασαν την πύλη της Βουλής οι εκπρόσωποι φορέων για να σχολιάσουν τις διατάξεις που φέρνει το νομοσχέδιο στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, επιστημόνων, συνταξιούχων, ενστόλων, δημοσιογράφων, μηχανικών, εμπόρων, επαγγελματιών, που προηγήθηκαν χρονικά του Βαγγέλη Μπούτα έκαναν φύλλο και φτερό το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου: «δημοσιονομικό μέτρο», «αντιασφαλιστικό», «μη βιώσιμο», «αντιπαραγωγικό», «ευνοεί μαύρη εργασία», «ξανακόβει σταδιακά συντάξεις».

«Τώρα συνειδητοποίησα γιατί όλη η κοινωνία ήταν μαζί μας», σχολίασε, ανεβαίνοντας στο βήμα ο Βαγγέλης Μπούτας.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση με το ένα χέρι δίνει και το άλλο παίρνει από τους αγρότες συνδυάζοντας φορολογικό –ασφαλιστικό: «Δεν θα μας φάει ο λύκος, θα μας φάει η αρκούδα», τόνισε, σημειώνοντας πως δεν είναι εφικτό ένας αγρότης να παίρνει σύνταξη στα 67.

Όπως εξήγησε, ήδη δεν πληρώνονται τα ισχύοντα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών και αν αυξηθούν κι άλλο δεν θ’ αφήσει κάποιος παιδιά ή εγγόνια να πεινούν για να πληρώσει ασφάλεια.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να παίρνει χρωστούμενα από τις επιδοτήσεις και τον ΕΛΓΑ και ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, για να πάνε απρόσκοπτα στα χωριά τους.

«Εμείς έχουμε και κάνα κήπο να καλλιεργήσουμε, κάνα κοτόπουλο, κάνα αβγό. Εσείς τι θα φάτε, τα ντουβάρια;», τόνισε και ζήτησε το νομοσχέδιο ν΄ αποσυρθεί.

Άννα Στεργίου