Κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο από ΕΑΣ και Δήμο Ιεράπετρας

Παρέχονται διευκολύνσεις στους αγρότες της περιοχής για την μετακίνησή τους στην Αθήνα

Στο πλευρό των αγροτών για την κάθοδο στην Αθήνα το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους τοπικούς αγρότες και παραγωγούς, ώστε να συμμετάσχουν μαζικά στην επικείμενη αγροτική κινητοποίηση της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, απηύθυναν ο δήμος και η ΕΑΣ Ιεράπετρας, στηρίζοντας το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Μάλιστα, η προτροπή αυτή συνοδεύεται από διευκολύνσεις και έμπρακτη στήριξη προς τους αγρότες, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ο δήμος Ιεράπετρας θα θέσει τα λεωφορεία στην υπηρεσία όσων πολιτών επιθυμούν τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ενόψει του συλλαλητηρίου. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Δημαρχείου. Ακόμη, οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, οπότε και διεξάγεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Σε δηλώσεις τους, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών, Ανδρέας Παπαδοπετράκης, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας, Μανώλης Βρυγιωνάκης, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα δώσουν το παρών, καλώντας σε μαζική αντίδραση “ενάντια στα μέτρα που αποτελούν ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα”.

Παράλληλα, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα το μεσημέρι οι δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Ιεράπετρας (Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, Γεωργικά Εφόδια, Δημοπρατήριο). Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ, με ακτοπλοϊκό εισιτήριο Ηράκλειο-Πειραιάς, το οποίο περιλαμβάνει επιστροφή και έχει ημερομηνία αναχώρησης την σημερινή ημέρα. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο συνεταιρισμός “τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προβλέπονται θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση την παραγωγή, σε συρρίκνωση τον πρωτογενή τομέα και αρνητικές επιπτώσεις για τις γεωργικές περιοχές και την ύπαιθρο της χώρας”.

Επιμέλεια: Νίκος Γαργαλάκος