Ανησυχία για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης – Σύσκεψη στην Ιεράπετρα

26.06.2024
1' διάβασμα
anisychia-gia-ton-io-tis-kastanis-rytidosis-syskepsi-stin-ierapetra-324753

Για το θέμα της ίωσης καστανής ρυτίδωσης σε καλλιέργειες τομάτας και πιπεριάς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες, Τρίτη 25/6/2024, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ύστερα από πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μερίδα αγροτών που αντιμετώπισαν πρόσφατα το πρόβλημα, καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του ΔΑΟΚ Ιεράπετρας, Άννα Μίχου.

Κοινή παραδοχή όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι υπάρχει αδυναμία επίσημης καταγραφής των δειγμάτων που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος κάλεσε όλους τους αγρότες της περιοχής να δείξουν υπευθυνότητα και να ενημερώνουν έγκαιρα της αρμόδιες υπηρεσίες για την εμφάνιση καστανής ρυτίδωσης σε οποιοδήποτε στάδιο καλλιέργειας.

Όπως εξήγησαν, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει συνολική εικόνα για την εξέλιξη της ίωσης στην περιοχή, αλλά και αποδεικτικά στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί κάθε παραγωγός.

Μέχρι τότε, ο Σύλλογος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό οι παραγωγοί να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγιεινής στις καλλιεργητικές εργασίες και να αποφεύγουν οποιοδήποτε τρόπο και μέσο που συντελεί στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού της καστανής ρυτίδωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: