Καλαμάτα: Από 15 έως 17/4 το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου

Ολοκληρώθηκε το 2ο πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς

Από 15 έως και 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το φεστιβάλ στοχεύει στην προβολή και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου, που αποτελεί για την Μεσσηνία πηγή ζωής, ιδιαιτέρως δε, του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα και της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα.

Στην φετινή διοργάνωση δίνεται έμφαση σε εμπορικά θέματα, κυρίως στις εξαγωγές και θα γίνει ενημέρωση των επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στις εξαγωγές ελιάς και ελαιολάδου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πανελλήνιος διαγωνισμός ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και γευσιγνώστες πιστοποιημένους από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Ήδη καταγράφεται μεγάλη συμμετοχή και σκοπός του διαγωνισμού, οι βραβεύσεις του οποίου θα έχουν τη διεθνή ονομασία “Kalamata award”, είναι να αναδειχθεί η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, πιστοποιημένη από τους γνώστες του προϊόντος.

Παράλληλα, θα καθιερωθούν βραβεία για ερευνητικές εργασίες στο ελαιόλαδο, τις οποίες θα κρίνει επιστημονική επιτροπή.