Emmanuelle: Μαθήµατα µεταξιού από την Κοµοτηνή

Μαθήµατα µεταξιού από την Κοµοτηνή

Η Εμμανουέλλα Κουρούδη κατάγεται από την Κομοτηνή, σπούδασε φυσικός και έβαλε την υπογραφή της στην πρώτη ετικέτα ελληνικών αξεσουάρ από μετάξι, τα Emmanuelle. Τόλμησε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός brand name, με αντικείμενο τα μεταξωτά, αναγνωρίζοντας ότι σε περίοδο κρίσης πραγματοποιούνται ελάχιστα επιχειρηματικά βήματα. Η πρώτη κολεξιόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2015 κυκλοφορεί με 16 προϊόντα, ενώ η κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2016 στοχεύει να είναι στα μαγαζιά. «Πριν από μερικά χρόνια, η οικογένειά μου αγόρασε τη μεταξουργία Τσιακίρη στο Σουφλί. Επιστρέφοντας στην Κομοτηνή, δέχτηκα με ενθουσιασμό την πρόταση του πατέρα μου να ασχοληθώ εξ ολοκλήρου με αυτόν τον τομέα». Παρακολουθώντας την αγορά, η Εμμανουέλλα Κουρούδη επέλεξε το προϊόν να γίνει επώνυμο. «Δεν αρκεί ένα ποιοτικό προϊόν χωρίς να είναι γνωστό το από πού προέρχεται, πώς φτιάχνεται και τι αντιπροσωπεύει. Στη λιανική πώληση τα προϊόντα πρέπει να είναι προσωποκεντρικά». Θέλησε να επικεντρωθεί στη μόδα και όχι στο made in Greece, θεωρώντας ότι είναι πάντα επίκαιρη. «Αυτός που ακολουθεί τη μόδα θα αγοράσει το προϊόν που του αρέσει ανεξάρτητα από την τιμή του και από το αν κατασκευάστηκε στην Ιταλία ή στο Σουφλί».

Δεν στοχεύει σε μια ετικέτα ανταγωνιστική των Hermès, «αν και στο μυαλό μου τα Emmanuelle είναι καλύτερα, γιατί είναι μια μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, βλέποντας το μέλλον πολύ αισιόδοξα. Αυτήν τη στιγμή, επιχειρούμε να προωθήσουμε τα προϊόντα σε πολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα ανά την Ελλάδα».

Αρχικά, επικεντρώνονται σε μαντίλες και εσάρπες, αποκλειστικά γυναικεία αξεσουάρ. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στη μεταξουργεία Τσιακίρη στο Σουφλί και τυπώνονται ψηφιακά, δεν βάφονται.