Μπόνους 3 λεπτά στο κριθάρι δίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

Πρωτοβουλία στήριξης των παραγωγών που έχουν παραδώσει κριθάρι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου αναλαμβάνει η διοίκηση του συνεταιρισμού δίνοντας επιπλέον 3 λεπτά στην ήδη υψηλότερη σε σχέση με την αγορά τιμή με την οποία προμηθεύτηκε φέτος το προϊόν.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ypaithros.gr, ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, η σχετική απόφαση λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού. «Επειδή η φετινή χρονιά ήταν καλή για το συνεταιρισμό και για τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ αποφασίσαμε, όπως κάνουμε κάθε χρονιά τα τελευταία χρόνια, όπως μας δίνεται η ευκαιρία, να δώσουμε κάτι παραπάνω για ένα προϊόν το οποίο θεωρούμε πως δεν πήγε καλά».

Βεβαίως η λίστα με τα προϊόντα τα οποία φέτος άφησαν δυσαρεστημένους τους παραγωγούς δεν είναι μικρή καθς σε αυτή συμπεριλαμβάνονται επίσης το βαμβάκι και το καλαμπόκι. «Κρίναμε όμως ότι το κριθάρι ήταν φέτος σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή αφού πληρώθηκε 12-13 λεπτά/κιλό. Εμείς βέβαια το πληρώσαμε 15 λεπτά αλλ κι αυτά ακόμα είναι καταστροφικά για τον Έλληνα αγρότη, δεν κερδίζει τίποτα, ούτε καν το κόστος του δεν καλύπτει. Πήραμε λοιπόν την απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο να δώσουμε άλλα 3 λεπτά επιπλέον», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, οι παραγωγοί θα μπορούν από μεθαύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου να προσέρχονται στα γραφεία του συνεταιρισμού προκειμένου να εισπράξουν το ποσό.

«Αναγνωρίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν βελτιώνει δραστικά την κατάσταση, είναι όμως κάτι, ένα μικρό «δώρο» που θέλουμε να κάνουμε στους παραγωγούς από τη στιγμή που έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Έτσι, κάποιος που μας έχει παραδώσει π.χ. 100 τόνους, θα εισπράξει 3.000 ευρώ που μπορούν να του δώσουν μια σημαντική οικονομική ανάσα», καταλήγει.

Γιάννης Τσατσάκης