Πράσινο φως στο νέο καθεστώς προώθησης κατανάλωσης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία

Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 8 Μαρτίου το νέο καθεστώς προώθησης κατανάλωσης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία. Ο κανονισμός, που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο με 584 ψήφους υπέρ, 94 κατά και 32 αποχές, μένει να εγκριθεί επισήμως και από το Συμβούλιο. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει στις 1 Αυγούστου 2017.
Ο νέος κανονισμός θα συγχωνεύσει τα μέχρι σήμερα ξεχωριστά καθεστώτα προώθησης κατανάλωσης γάλακτος και φρούτων στα σχολεία και θα αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό τους κατά 20 εκατ. ευρώ.

“Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή βάζει τα θεμέλια για μια καλή υγεία, ωστόσο η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στην ΕΕ έχει μειωθεί. Γι ‘αυτόν ακριβώς το λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχύσουμε το καθεστώς προώθησης κατανάλωσης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία με την αύξηση του προϋπολογισμού του και την καλύτερη εκπαίδευση γύρω από την υγιεινή διατροφή. Το Κοινοβούλιο εξασφάλισε επίσης τη χρηματοοικονομική σταθερότητα του προγράμματος, εμποδίζοντας τα κράτη μέλη να προχωρούν μονομερώς σε περικοπές του προϋπολογισμού του ή να αλλάζουν τα κριτήρια για την κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων”, δήλωσε ο εισηγητής και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο, Marc Tarabella (Σοσιαλιστές, Βέλγιο).