Νεωχορούδα Θεσσαλονίκης: Πρωτοποριακά προϊόντα κόντρα στη κρίση

Κοντά στα αβγά και τα... κανελάκια

Νεωχορούδα Θεσσαλονίκης: Πρωτοποριακά προϊόντα κόντρα στη κρίση

Με μια γκάμα δημητριακών πρωινού, στα οποία περιλαμβάνονται και τα πρωτοποριακά και πρωτότυπα κανελάκια, ο ειδικός των αβγών, Γιάννης Τσακίρης, που η οικογένειά του από το 1963 τροφοδοτεί την αγορά με τρόφιμα, εδώ και ενάμιση χρόνο κάνει δυναμική εμφάνιση στη ντόπια αγορά. Η οικογενειακή επιχείρηση βρίσκεται στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και προχωρά κόντρα στις δύσκολες συνθήκες. Η νέα προσπάθεια προώθησης της σειράς δημητριακών ξεκίνησε το 2012.

Στο ράφι των σούπερ μάρκετ τοποθετήθηκαν με το brand «Le Petit Dejeuner», μια ιδέα που εμπνεύστηκε η κόρη του, στις σπουδές της στην Γαλλία. «Έχουμε βγει στην αγορά δυνατά. Δεν μπήκαμε στη λογική να βγάλουμε ένα φτηνό προϊόν για να χτυπήσουμε τους άλλους. Όσοι τα δοκίμασαν, δεν τα αλλάζουν με τίποτε», είπε στην «ΥΧ» ο επιχειρηματίας. Στα σκαριά βρίσκεται ένα παστεροποιητήριο αβγών και ένα συσκευαστήριο, ενώ ένας από τους στόχους είναι να βγαίνουν και σε ατομικές μερίδες σνακ, τα οποία θα πωλούνται ακόμη και στο περίπτερο.

Νεωχορούδα Θεσσαλονίκης: Πρωτοποριακά προϊόντα κόντρα στη κρίση

Η οικογενειακή επιχείρηση λειτουργεί από το 1963 και ο Γιάννης Τσακίρης την ανέλαβε από τον πατέρα του, ενώ τώρα ο ίδιος την παραδίδει στα δύο παιδιά του. Η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης συνεχίζει να είναι, από τα θεμέλιά της, η παραγωγή αβγών και η τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ. Έχοντας ιδιόκτητη πτηνοτροφική μονάδα με 50.000 κότες, εξειδικεύονται στα ειδικά αβγά, με 2 μονάδες βιολογικών, μία ελευθέρας βοσκής και μία με συμβατικά δικής τους παραγωγής, διακινώντας μηνιαίως περίπου 3 εκατομμύρια αβγά. Όμως, «η κρίση των ημερών», όπως μας λέει, «χτύπησε και το αβγό, παρότι είναι ένα φτηνό και ποιοτικό είδος διατροφής. Χαρακτηριστικά τον τελευταίο μήνα η επιχείρηση παρουσίασε μια πτώση της τάξης του 30%!».

Ανθή Γεωργίου