Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη την περιοχή του Ν. Μαρμαρά, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.10, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θέση Χοντρή Ράχη, σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Κατέκαψε ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση και οι φλόγες έφθασαν πολύ κοντά σε σούπερ μάρκετ και κατοικίες.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο οι άνεμοι που φυσούν αυτή την ώρα στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Συνολικά, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 13 πεζοπόρα, ενώ από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δήμαρχος Σιθωνίας: Οι ισχυροί άνεμοι και ο πυκνός καπνός δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

“Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ-μάρκετ και όπως ανέφερε ο κ. Τζίτζιος κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

“Μολονότι στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων” συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (18:45):

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ν. Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται στην περιοχή, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 62 πυροσβέστες με 31 πυροσβεστικά οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (20:55):

Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα συμμετέχουν στην επιχείρηση με στόχο την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.