Οι αγρότες ανταπαντούν στον πρωθυπουργό για το διάλογο  

 Στο επίμαχο θέμα των κινητοποιήσεων και των διαβουλεύσεων, που γίνονται τις τελευταίες ώρες από τους αγρότες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Ελλάδος,  Παναγιώτης Πεβερέτος, στο τέλος της ομιλίας του στην ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ «Κ.Α.Π. & Ανάπτυξη Κτηνοτροφίας: Προβλήματα-Προτάσεις – Προοπτικές» (στο πλαίσιο της Agrotica, στη Θεσσαλονίκη).  

 Συγκεκριμένα, ο κ. Πεβερέτος είπε:   

Οι αγρότες ανταπαντούν στον πρωθυπουργό για το διάλογο   «Μας λένε ότι δεν πάμε στο διάλογο που ζήτησε ο πρωθυπουργός. Εγώ εκτός από πρόεδρος του ΣΕΚ, είμαι και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων της χώρας.

Στις 14 Γενάρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) με δεκάδες αγρότες που εκπροσωπούσαν διάφορους φορείς και στην οποία ορίσαμε την επιτροπή του συντονιστικού μας οργάνου. Ομόφωνα ορίσαμε το πλαίσιο των αιτημάτων μας, τα οποία στείλαμε και στον πρωθυπουργό ζητώντας του συνάντηση.

Για περίπου 10 μέρες δεν είχαμε πάρει καμία απάντηση. Και τα μπλόκα γέμισαν τη χώρα, και ο πρωθυπουργός βγήκε και απηύθυνε δημόσια πρόσκληση για συνάντηση.

Εμείς ανταπαντήσαμε ότι ερχόμαστε, εφόσον η συζήτηση γίνει από μηδενική βάση, εννοώντας τουλάχιστον το ασφαλιστικό και το θέμα του ΟΓΑ, καταθέτοντας μάλιστα την δική μας πρόταση πάνω στην οποία θέλουμε να συζητήσουμε.

Δεν πήραμε απάντηση.

Επιδιώκουμε τον διάλογο, και απευθύνω πρόσκληση στον πρωθυπουργό να ορίσει συγκεκριμένη μέρα, ώρα και τόπο.

Αποτελεί δική του ευθύνη. Γνωρίζει τα τηλέφωνά μας και πού μπορεί να μας βρει. Θα προσέλθουμε να συζητήσουμε από μηδενική βάση για τις προτάσεις μας ειδικά μάλιστα για τον ΟΓΑ.

Ας έχει αυτός την ευθύνη».