Έπεσε η αυλαία για το 7ο φεστιβάλ μελιού

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 250 μικροί παραγωγοί

7ο φεστιβάλ μελιού

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 7ο φεστιβάλ μελιού. Τελώντας υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η διοργάνωση αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου στη χώρα.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί, από περιοχές όπως η Βυτίνα, η Μάνη, το Λασίθι, η Πιερία, η Ημαθία, τα Χανιά, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Ροδόπη, η Αμοργός, η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέα, η Λήμνος, η Λέσβος, η Τήνος και τα Ιωάννινα.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης χαρακτήρισε το ελληνικό ποιοτικό μέλι ως το ελληνικό χρυσάφι, το οποίο με καινοτόμες συσκευασίες που αναδεικνύουν την ποιότητα και τις θεραπευτικές του ιδιότητες δικαιούται μια θέση στα ακριβότερα ράφια της παγκόσμιας αγοράς. “Αυτό αποτελεί την παρούσα πρόκλησή μας και υποχρέωσή μας” είπε ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.