Πανελλαδικές: Υπολογίστε online τα μόρια εισάγοντας τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές: Υπολογίστε online τα μόρια εισάγοντας τις βαθμολογίες

Ξεκινάει από την Παρασκευή 17/6 η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων, βάζοντας τέλος στην αγωνία για την βαθμολόγησή τους.

Την ίδια ώρα έχει ανοίξει και το σύστημα για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των εξετάσεων ενώ σε ειδικό σύστημα online μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν τα μόρια τους εισάγοντας τις βαθμολογίες τους.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο τα βαθμολογικά στοιχεία θα αναρτηθούν σταδιακά έως το μεσημέρι, και στις 14.00 μπήκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν έως τις 8 Ιουλίου να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις

Από την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων προκύπτει ότι οι Ιατρικές Σχολές θα παραμείνουν στο ύψος τους και αναμένεται να παρουσιάσουν ακόμα και ανοδική πορεία, πτωτική θα είναι η τάση στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές ενώ αυξομοιώσεις θα σημειωθούν στις ανθρωπιστικές Επιστήμες με τις επιδόσεις των υποψηφίων να είναι καλύτερες στα αρχαία αλλά χειρότερες στην ιστορία.

Μεγάλη πτώση αναμένεται να έχουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα ενώ ανοδική θα είναι η πορεία στις Αστυνομικές σχολές. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων καθώς δεν υπάρχει σύγκριση με την περασμένη χρονιά και αν δεν δοθεί προσοχή οι υποψήφιοι μπορεί να πέσουν σε παγίδες, λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία στα, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%, στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Πηγή: Πρώτο Θέμα