ΠΑΣΟΚ: Αδιαφορία για τα προβλήματα λειτουργίας της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής Λάρισας

ΠΑΣΟΚ: Αδιαφορία για τα προβλήματα λειτουργίας της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής Λάρισας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου κατέθεσε ο υπεύθυνος αγροτικού τομέα στο ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Τζελέπης σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής Λάρισας.

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:

Η αδιαφορία της κυβέρνησης έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής Λάρισας γεγονός που ανάγκασε τους μαθητές της να διαμαρτυρηθούν έντονα με αποχή από τα μαθήματά τους.

Η λειτουργία της σχολής δεν είναι ομαλή αφού η σχολική χρονιά φέτος ξεκίνησε με ένα μήνα καθυστέρηση και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών εργαλείων και μηχανημάτων. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το μάθημα της ζωοτεχνίας δεν υπάρχουν αρκετά ζώα για την εκπαίδευση των μαθητών και λόγω έλλειψης ζωοτροφών, τη σίτιση των ζώων έχουν αναλάβει οι γονείς των μαθητών.

Με δεδομένο ότι η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας είναι η μοναδική δημόσια σχολή με τις ειδικότητες των «Αγροτικών Μηχανημάτων» και «Ζωοτεχνίας» στη χώρα μας και σε αυτή φοιτούν 140 μαθητές από κάθε περιοχή της Ελλάδας εκ των οποίων οι 50 είναι οικότροφοι στις εγκαταστάσεις της, είναι ανεπίτρεπτη η αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σας ερωτάμε κ. Υπουργέ:

  1. Γιατί εγκαταλείφθηκε στην τύχη της η λειτουργία της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής Λάρισας;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα της σχολής και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών;