ΠΑΣΟΚ: Κρύβεται η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφεύγει να απαντήσει στις Επίκαιρες Ερωτήσεις του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη, οι οποίες είχαν αποφασιστεί και προκαθοριστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Σερρών, κ  Μιχάλης Τζελέπης.

«Ειδικότερα, για δεύτερη φορά τόσο ο Υπουργός,  κ. Ευάγγελος Αποστόλου όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης δεν προσέρχονται να απαντήσουν στην υπ’ αριθμόν Α.Π.: 639/10-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση για το «μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρης», οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο την ΕΒΖ σε βαθύ αδιέξοδο και την τευτλοκαλλιέργεια σε πλήρη αφανισμό. Όσον αφορά την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 689/21-3-2016 Επίκαιρη Ερώτηση «για τις ανακτήσεις των αγροτικών ενισχύσεων», παρά το γεγονός ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχτηκε την Πέμπτη 24-3-2016 να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Δευτέρας 28-3-2016, τέσσερις ώρες πριν από τη συζήτηση και με το πρόσχημα του «φόρτου εργασίας», ανέβαλλε την διαδικασία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Σερρών, κ  Μιχάλης Τζελέπης δήλωνει τα εξής:

«Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι Υπουργοί δεν παρευρίσκονται στην Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσουν στις προγραμματισμένες στην Ημερήσια Διάταξη Επίκαιρες Ερωτήσεις, εξευτελίζοντας με όποιον τρόπο μπορούν τις Κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τον ίδιο τον θεσμό της Βουλής των Ελλήνων. Το κυνηγητό και το κρυφτό πρέπει να σταματήσουν εδώ. Η παντελής έλλειψη στρατηγικής, πολιτικής και σχεδίου τους οδηγούν σε πρακτικές που αποκαλύπτουν με τον πιο εμφανή τρόπο την διαχειριστική τους ανεπάρκεια, αδυναμία, ανικανότητα. Από την άλλη πλευρά, η στρατηγική τους να απαντούν σε ερωτήσεις μόνο των Βουλευτών της πλειοψηφίας και να αποκλείουν τον «αντίλογο» υπονομεύει το ίδιο το Δημοκρατικό Πολίτευμα και τις αρχές του. Η υπεκφυγή έχει πλέον καταστεί κυρίαρχη Κοινοβουλευτική πρακτική, όταν σε κάθε Ολομέλεια της Βουλής απαντάται μόνο κατά μέσο όρο το 1/4 των Επίκαιρων Ερώτησεων. Η κατάσταση έχει πλέον παρεκτραπεί και θεσμικά. Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η χώρα οι Υπουργοί οφείλουν να δίνουν άμεσα λύσεις και απαντήσεις και όχι να κρύβονται… Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει σήμερα και οφείλει πλέον και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τη εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων».