Πεβερέτος: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δεν υπάρχει πια

Πεβερέτος: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση στη διατήρηση της δέσμευσής της για επιβολή του εργόσημου

Τη γνώμη του για τις εξελίξεις της Δευτέρας, 22/2, μετά την συνάντηση των αγροτών στο Μαξίμου και την άρνηση της ομάδας Γκόντια – Παναγή να μην συμμετάσχουν σε αυτή εξέφρασε στο ypaithros.gr  ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων και πρόεδρος του ΣΕΚ, Τάκης Πεβερέτος.

Αναλυτικά ο κ. Πεβερέτος μας δήλωσε:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δεν υπάρχει πια. Ευθύνη φέρει ο κ. Γκόντιας και η παρέα του αφού κανόνιζαν τις κινήσεις τους χωρίς να ενημερώνουν τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή από την αρχή των κινητοποιήσεων.

Ανεξάρτητα από το αν δεν συμμετείχε σήμερα στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για συμπαράσταση στον κ. Παναγή, η ευθύνη που φέρει είναι τεράστια.

Θα μελετήσουμε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφού υπάρχουν κάποια προς την σωστή κατεύθυνση. Πρόκειται άλλωστε για μέτρα που οι φορείς και συγκεκριμένα ο ΣΕΚ είχε αποτυπώσει και έγιναν αποδεκτά από το σύνολο των αγροτών και κτηνοτρόφων που συμμετείχαν στην πανελλαδική  συνέλευση της 14ης Γενάρη. Ιδιαίτερα, τα όσα προτάθηκαν από το Μαξίμου για το θέμα της φορολογίας αποτελούν ένα κέρδος για τον αγώνα των αγροτών. Όμως η κυβερνητική  γραμμή για το ασφαλιστικό που συνδέει το εισόδημα με τις εισφορές – και η οποία αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς – συνεχίζει να υφίσταται. Αυτό σε συνδυασμό και με τη φορολόγηση που αυξάνεται υπέρμετρα (από το 13% στα 22 – 23%) δημιουργεί μια αφόρητη κατάσταση στον αγροτικό κόσμο που δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει να καλλιεργεί και να είναι ενεργός».