Μετά τον Καμμένο…η Αντζελίνα στο Μέγαρο Μαξίμου (upd)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) υποδέχεται την πρέσβειρα Καλής Θέληςσης του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την διάσημη ηθοποιό, αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση υπογραμμίζοντας την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε: 

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί.

«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές,τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», υπογράμμισε νωρίτερα η διάσημη ηθοποιός, σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα εκ μέρους του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι. Η Τζολί βρέθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες και άκουσε τις ιστορίες τους.

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε:

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί στις 5.00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου η Αντζελίνα Τζολί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.   

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε: 

Κοντά στους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί η Αντζελίνα Τζολί. 

Η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέμεινε στο λιμάνι για λίγη ώρα και συνομίλησε με προσφυγόπουλα, μέσα σε κλοιό δημοσιογράφων, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ. 

Η Τζολί αναμένεται να μεταβεί και στην Ειδομένη. 

Αρχικά, η ηθοποιός επρόκειτο να μεταβεί στη Λέσβο, από τον Λίβανο όπου βρισκόταν, το βράδυ της Τρίτης. Τελικά, η επίσκεψή της στο νησί ματαιώθηκε.